היסטרוסקופיה ניתוחית לאחר גרידה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

02/05/2015 | 18:54 | מאת: שירה

שלום ד"ר כהן - אילון אני בת 24 בריאה, ללא ילדים, נכנסתי להריון ראשון ספונטני שהסתיים בגרידה בשבוע 12 לאור cystic hygroma. לאחר חודש קיבלתי ווסת, בביקורת לאחר הווסת נצפתה שארית בפונדוס עם כל"ד באיזור. שבעה שבועות לאחר הגרידה עברתי הסרת proc בגישה היסטרוסקופית, הוסרה רזידואה של 2.5- 3 ס"מ ללא שימוש בחשמל. כעת אני מספר ימים לאחר הפעולה לוקחת פרוגינובה 2 מג 3 ליממה למשך 28 יום ופרימולוט נור 5 מג פעמיים ביממה ב10 הימים האחרונים. הרופא אמר שהטיפול בהורומונים מיועד למניעת הידבקויות. מה הסיכוי להדבקויות במקרה שלי? מתי כדאי לנסות להכנס להריון? האם הפעולות הללו עלולות לפגוע בסיכויי הכניסה להריון? תודה מראש.

שירה שלום, הפעולה שעברת חיונית לשימור הרחם לקראת ההריונות הבאים הטיפול התרופתי יכול לסייע במניעת הידבקויות בעתיד אם לא קיבלת הוראה אחרת מהרופא המנתח אין מניעה להרות לאחר הוסת הקרובה. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית