שאלה לגבי הרדמה לפני הניתוח

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

05/06/2023 | 18:39 | מאת: ג

שלום דוקטור, הבנתי שקיימת היסטרוסקופיה ניתוחית ללא הרדמה see And treat ברצוני להבין באיזה מצבים מבצעים את הפעולה בשיטה זאת? האם היא פעולה עדיפה? והאם היא שוות ערך לפעולה בסדציה? תודה

הפעולה שמורה לנשים שיודעות שסף הכאב שלהן גבוה ויוכלו לעמוד בניתוח ללא הרדמה. ניתן להוציא התקנים רחמיים שאבדו, לטול ביופסיה, לפתוח הידבקויות עדינות או להסיר פוליפ על גבעול עד קוטר של 1.5 ס"מ. באינדיקציות בהן יש לכרות שרירן, או לבצע תיקון במבנה הרחם אן לכרות את הרירית לאבלציה יש צורך בהרדמה כללית.

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית