היסטרוסקופיה ופוליפ שחזר

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

12/04/2023 | 11:15 | מאת: מיכל

בת 50 וללא וסת. לפני 9 חודשים פוליפ זעיר שהוצא מרירית הרחם hysteroscopy Operative: Non-cyclic endometrium. הליך מקומי וללא הרדמה מלאה. לפני כחודש שוב דימום קל נבדקה ושוב אובחן בחלל ממצא בגודל 1.9*0.94 ס"מ עם חללים ציסטיים, לא הודגמו זרימות, שחלות בגודל ומרקם תקינים דו"צ. אין נוזל חופשי באגן PV- מה הסיבה להופעת פוליפ מחדש? מה השיטה הטובה ביותר לבצע את ההיסטרוסקופיה והוצאת הפוליפ? האם בלייזר?

פוליפ של כ-2 ס"מ מומלץ להסיר בחדר ניתוח בהרדמה מקומית או כללית, בהיסטרוסקופיה ניתוחית. בהצלחה!

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית