לאחר היסטרו'

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

21/05/2014 | 18:09 | מאת: מיה

בעקבות 2/3 רחם חסום (הדבקויות ), עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית. ההיסטרו' עברה בהצלחה. הרחם נפתח וזוהו שני פתחי החצוצרות. כחודש לאחר מכן עברתי היסטרו' אבחנתית בכדי לוודא כי לא נוצרו הידבקיות לאחר היתוח. האבחנתית היתה תקינה לחלוטין, ללא הידבקויות. הדימום הוסתי השתפר אך עדיין לא באופן משמעותי, בנוסף רירית רחם דקה 5 מ"מ יום לפני מחזור. שאלתי - האם יתכן ותתפתחנה שוב הידבקויות על אף שבאבחנתית לא נראו? מדוע הרירית עדין דקה?

מיה שלום, ראשית התיאור נשמע מעודד, מה היתה הסיבה להידבקויות? גרידה? שאריות הריון? ניתוח רחמי? דלקת? כל סיבה יכולה לתת תוצאה קלינית שונה, צמיחת רירית ניתן לעודד בחלק מהמקרים ע"י לקיחת הורמונים, האם מדובר בטיפולים? השלימי ואשמח לסייע, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית