הדבקות לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

31/01/2014 | 08:21 | מאת: מישל

שמי מישל בת 30 . במאי נכנסתי להריון ספונטני, לאחר כ 12 שבועות ההריון חדל מלהתפתח ועברתי גרידה. כ 4 חודשים לאחר הגרידה כאשר לא הגיע דימום וסתי התחלתי לעבור בדיקות הורמונליות ובנוסף היסטרוסקופיה אבחנתית שבה גילו שארית הריון בחלל הרחם. עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית שלאחריה קיבלתי שני סוגי הורמונים לחיזוק הרירית. פרימולוט ופרוגינובה . לאחר כשבועיים הגיע דימום וסתי ומיד לאחר מכן ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית נוספת , לאישור הצלחת הניתוח, בבדיקה זו נצפתה הידבקות תוך רחמית (ללא הצלחת הפרדה במקום) ולכן אין מן הנמנע לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית נוספת. שאלותי : 1. כיצד ומדוע בדיוק ההדבקות נוצרת ? 2. האם יש סיבה להיות הרירית חלשה וכיצד ניתן לחזקה.? 3. האם ישנו סיכוי שההיסטרוסקופיה הנוספת תגרור עוד הידבקויות? ואז איך "יוצאים " מהסיפור הזה? אודה על תשובותיך

מישל שלום, כדי לצאת מהמעגל של היסטרוסקופיות חוזרות, עלי לראות את תמונות ההיסטרוסקופיה האבחנתית האחרונה, חלק גדול מהידבקויות לאחר פעולות מהסוג שעברת הן קלות וניתנות לטיפול במרפאה ללא צורך בכניסה לחדר ניתוח, הרדמה כללית והרחבת צוואר הרחם, חלק מההידבקויות הן קלות וניתנות לפתיחה ללא שימוש בזרם חשמלי העלול להחמיר ההצטלקות ברירית הרחם ולצור הידבקויות אף קשות יותר ממה שהיה קודם לכן, יש במקרים קשים גם אפשרות לשקול שימוש בחומרים נוגדי הידבקויות המוזרקים לחל הרחם בתום ההיסטרוסקופיה אבל כפי שאמרתי לא ניתן לתת חוות דעת רק ע"ס התיאור עלי לראות את התמונות מההיסטרוסקופיה הארוחנה ע"מ לתת חוות דעת. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית