שרירן טיפול

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

05/01/2014 | 11:24 | מאת: שיר

ת 38 . לא מתכננת ילודה. בשנתיים האחרונות השרירן גדל מ7.5x 7 לגודל 7X9 ס"מ. השרירן הוא אינטרה מורלי בקיר אחורי נימוש ומובילי. לפני שנתיים הומלץ לי לחכות עם טיפול בשרירן כי הוא היה ללא סימפטומים. עכשיו השרירן מורגש היטב חיצונית בעיקר בעת שכיבה. מחזור סדיר אבל כבד. הומוגלובין 12.2 כדוריות דם אדומות 3.8 .השרירן מורגש יותר לפני מחזור: רגישות באיזור השחלות אך לא באופן משמעותי במיוחד. אני מכירה את אפשריות הטיפול השונות... האם יש להמתין עם הטיפול במידה ואין תוכניות ילודה? האם יש צורך בטיפול דחוף? האם הגדילה בשנתיים של שני ס"מ נחשבת גדילה מואצת?ומה הגודל המקסימלי של שרירן שמחייב טיפול?איך נקבע הטיפול המתאים ביותר..?

שיר שלום, בכדי לקבוע מהי הגישה הטיפולית העדיפה, יש להגיע לבדיקה מסודרת השרירין גדל וחשוב מכל הם הופעות הסמפטומים, דימום כבד וכאב בשכיבה, יש מקום לשקול טיפול לפני המשך גדילת השרירן אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית