הסרת מחיצה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

26/12/2013 | 12:25 | מאת: יפית

שלום לפני כשנה וחצי הסירו לי מחיצה שהיתה 80% לאחר הפלה שניה אני מתקשה להיכנס להריון ולדעת הרופא יתכן שהמחיצה שנותרה לאחר ההסרה (5ממ) יכולה להוות בעיה. האם זה יכול להיות גורם לבעיה והאם בכלל ניתן להסיר גם את זה?

יפית שלום, בתיקון מחיצה, נהוג להשאיר חלק של כ-5 מ"מ ע"מ לא להחליש הדופן ולהסתכן בניקוב הרחם גם בעת הפעול הוגם בהריון לאחר מכן, כך שאם זו האבחנה היחידה כדאי לחפש סיבה נוספת ולא לבצע ניתוח היסטרוסקופי נוסף, כל זאת כמובן אם ההערכה בוצעה ע"י מומחים בתחום. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית