היסטרוסקופיה אבחנתית עם גרידה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

11/11/2013 | 12:54 | מאת: לבנה

בת 40 לאחר 3 לידות רגילות, מנסה להכנס להריון ללא הצלחה של מעל חצי שנה כולל הזרעות, ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית עם גרידה הבדיקה בהרדמה: רחם אחורי בגודל ל ללא ממצא משושי. דוח הפעולה בהיסטרוסקופיה: רירית לא סדירה מעובה - פיות נראו- בוצע גרידת חלל הרחם להיסטולוגיה. מהלך לאחר הפעולה : תקין, חומר להיסטרולוגיה נשלח דגימה 1. כמו נטען שהיו סימנים לדלקת שהייתה וניתן לי טיפול אנטיביוטי ב-DOXYILIN 100 מ"ג פעמיים ביום למשך חמישה ימים. שאלתי היא: מה המשמעות של כל מה שנכתב בסיכום? האם אוכל להכנס להריון? האם המחזור עבור לבוא באופן רגיל או שבגלל ההיסטרוסקופיה עם הגרידה זה יאחר לבוא? הרופא אמר לנו שנקבל את התשובות בדואר נבוא איתם אליו אבל אני כל כך לחוצה שזה ממש מדיר שינה מעיני. בבקשה אודה לך על כל אינפורמציה שתיתן לי את התמונה המלאה, תודה.

לבנה שלום, לא כתבת מה הייתה התשובה ההיסטולוגית וסת לאחר גרידה עלולה להתערכב ולא להגיע לאחר 4 שב' לא כו"כ הבנתי מדוע בוצעה הגרידה, היו דימומים? חשד לממצא באולטרסאונד? אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית