מיומות ברחם

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

11/11/2013 | 09:59 | מאת: עדי

שלום רב, יש לי 2 מיומות, בבדיקה נימצא רחם קטן, רחם מוגדל 16 שב הריון, שני שרירנים תת סירוזיים האחד 8.23 על 7.86 סמ, והשני 6.67 על 5.12, אני בת 45, שאלה: יש מצב שהמיומות יכולות להפוך לסרטניות? תודה

עדי שלום, למיטב הבנתינו כיום, המיומות לרוב אינן הופכות לסרטניות אלא אילו שהן סרטניות כנראה מתחילות כסרטניות. לא ניתן לדעת מיהן הסרטניות ולפיכך נשים בגיל הפיריון מנתחים במידה ויש סמפטומים כגון כאב, לחץ, נפיחות דימום וסתי כבד או הפרעה בפיריון. חשוב המעקב אחרי השרירנים, אם יש קצב גדילה גדול או סמפטומים הפגעים באיכות החיים צריך לטפל. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית