היסטרוסקופיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

12/08/2021 | 12:31 | מאת: ארבל

ד"ר שלום, עברתי גרידה לפני כחודשיים ולאחר מספר ימים עלה לי החום והתגלה זיהום. בשל כך נאלצתי להתאשפז ולקבל אנטיביוטיקה. הגוף הגיב לאנטיביוטיקה והחום ירד במיידית ומאז הכל בסדר. כאשר הייתי בבית החולים הומלץ לי לגשת להיסטרוסקופיה אבחנתית שלאחר המחזור הראשון. אז מאז הייתי אצל הרופא שלי ובבדיקת האולטרסאונד נמצא שהרחם ריק משאריות. אני כבר אחרי שני מחזורים ארוכים (לא ידוע אם זה בשל הפרוצדורה או שמשהו השתבש), אך כעת אני נמצאת בדילמה האם לגשת לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית או שמספיק שהאולטרסאונד יצא תקין. חשוב לי לציין שאני קצת חוששת מההליך והעניין הוא די טראומתי, וכן הייתי שמחה להימנע מפעולה פולשנית שלא לצורך ולתת לגוף מנוחה בכדי לנסות להיכנס להיריון בהקדם שוב. כן הייתי שמחה לדעת מהם הסיכונים והאם אאלץ לעבור מחדש שיבושים במחזור והאם זה עלול לסכן את היכולת להרות שוב בעתיד? אודה לתשובתך.

שלום לך, היסטרוסקופיה אבחנתית אמורה להיות פעולה פשוטה ולא כואבת, היתרון שלה, הוא שבמידה ויש הידבקויות ניתן יהיה לטפל מידית ולמנוע עיכובים בהמשך מכניסה להריון

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית