תוצאןת היסטרוסקופיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

22/03/2021 | 19:32 | מאת: רינתיה

שלום עברתי הסרת מחיצה בנרתיק. לאחר מכן, נמוש צוואר מחולק והופנתי להיסטרוסקופיה אבחנתית. לאחר בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית: תעלת צוואר תקין ללא מחיצה בפה החיצון ולא בתעלתו. איסטמוס תקין. חלל רחם לא תקין במנח קשתי לא סימטרי. פתחי חצוצרות נצפו. פיה ימנית יותר מודגשת. גודל רחם 47*37*49. 1. מה המשמעות של רחם קשתי לא סימטרי? ומדוע זה לא תקין? 2. מה המשמעות של פיה ימנית מודגשת? 3. לאחר היסטרוסקופיה בימעתי בדיקת פאפ אצל רופא חדש שלא מכיר את ההיסטוריה הרפואית וציין שמרגיש צוואר מחולק. מדוע מרגישים בזה בבדיקה ידנית ובהיסטרוסקופיה נראה תקין? מה זה יכול להיות? 4. האם התוצאות יכולות להצביע על אנדומריוזיס? במידה והיו סימנים לאנדומטריוזיס, הם היו מתגלים בהיסטרוסקופיה? תודה

שלום לך, תשובות מתחת לשאלות 1. מה המשמעות של רחם קשתי לא סימטרי? ומדוע זה לא תקין? המשמעות היא בנשים עם הפלות חוזרות או קושי בהשרשת הריון, ניתן לבצע תיקון של מבנה הרחם במידת הצורך 2. מה המשמעות של פיה ימנית מודגשת? חסר חשיבות קלינית 3. לאחר היסטרוסקופיה בימעתי בדיקת פאפ אצל רופא חדש שלא מכיר את ההיסטוריה הרפואית וציין שמרגיש צוואר מחולק. מדוע מרגישים בזה בבדיקה ידנית ובהיסטרוסקופיה נראה תקין? מה זה יכול להיות? הייתי מבצע אולטרסאונד תלת מימדי/ MRI להסיר ספקות ולהשלים האבחנה 4. האם התוצאות יכולות להצביע על אנדומריוזיס? אנדומטריויזיס שכיח יותר בנשים עם שינויים מבניים ברחם, אך האיבחון הוא בבדיקה ידנית ו-US ייעודי/MRI במידה והיו סימנים לאנדומטריוזיס, הם היו מתגלים בהיסטרוסקופיה? לא בהכרח, רק מקרים שבהם יש גם אדנומיוזיס עם מעורבות של רירית הרחם ניתן לבצע אבחנה בהיטרוסקופיה בהצלחה!

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית