הריון לאחר הסרת הידבקויות בהיסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

14/03/2021 | 18:43 | מאת: שקד

שלום. אני בת 45, בתהליך של תרומת ביצית. לפני כשנתיים עברתי גרידה. מאז הרירית לא אותה רירית, (בעבר היתה מגיעה ל 12, היום בין 6-8, תלוי בחודש ובטיפול הורמונלי. אבל היא תלת שכבתית ונראית ב US תקינה), הדימום של המחזור השתנה מאוד בצבע ובמירקם והתקצר ליום וחצי. לאחר הגרידה עברתי היסטקוסקופיה אבחנתית תקינה וללא ממצאים, אבל בהיסטרוסקופיה שעברתי כעת, לאחר שנתיים, הרופא גילה הידבקות בכניסה לרחם, לא הצליח לעבור דרכה בלי להכאיב מאוד ולכן שלח אותי להיסטרוסקופיה אבחנתית+ניתוחית בהרדמה. השאלה שלי היא בהינתן מצבי וגילי, מהם סיכויי ההצלחה שלי להרות מתרומת ביצית? מה המשמעות של המושג 'הידבקות'? האם הרירית תשתקם לאחר הפרדת ההידבקות \ הידבקויות, או שהמצב עלול אפילו להדרדר? האם אזדקק לטיפול הורמונלי לשיקום הרירית לאחר ההפרדה? אני מעדיפה להסתמך על המחזור הטבעי ולא להלעיט את עצמי בהורמונים מסרטנים (זו היתה המוטיבציה שלי לעבור לתרומה) איך אנטומית זה אפשרי שבדיקת US לא מגלה הידבקות אם היא בכניסה לרחם ומצאו את זה רק בהיסטרוסקופיה? תודה מראש

שלום לך, היסטרוסקופיה היא הכלי המדויק לאבחון הידבקויות, באולטרסאונד קשה יותר לאבחון הידבקויות. אם יפתחו ההידבקויות בהצלחה בהיסטרוסקופיה והרירית מתעבה יפה הרי שהסיכויים יהיו טובים כפי סיכויי תרומת ביצית הידועים. בהצלחה

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית