היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

08/11/2011 | 20:19 | מאת: ש.ש.

לפני כ-3 חודשים עברתי הפסקת הריון תרופתית. לאחר בדיקות אולטרסאונד והיסטרוסקופיה אבחנתית נמצאה שארית של כ-1 ס?מ. כעת הופניתי לבצע את ההיסטרוסקופיה ניתוחית. האם לא עומדת בפניי אופציה אחרת מלבד התערבות כירורגית? האם יש בכך סיכונים? מה משך זמן ההחלמה? אודה לקבלת תשובות בהקדם...

שלום לך, אם אכן יש אבחנה של שארית הריון בהיסטרוסקופיה אבחנתית לאחר 3חודשים מביצוע הפסקת ההריון, אין מנוס מביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית. לצערי בשלב זה טיפול שמרני בכדורים, או המתנה לוסת שאולי הממצא יצא לא סבירה. היתרון בביצוע היסטרוסקופיה בידיים מנוסות הוא שהסיכוי לפגיעה ברחם קלוש, וכך ניתן להוציא בודאות ובשלמות ובפעולה אחת את השארית. בהצלחה, אשמח לסייע לך במרפאתי, רפואה שלמה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) מרכז רפואי רמת-אביב , איינשטיין 40, ת"א מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062 e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית