האם יש צורך???

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

08/11/2011 | 13:22 | מאת: א

שלום, אני בת 31.5, בריאה. 4 חודשים אחרי לידה שנייה. לפני כחודש (3 חודשים לאחר הלידה) הלכתי לרופא לקבל מרשם לגלולות. הרופא עשה בדיקה שגרתית ובנוסף הסתכל באולטארסאונד, ושם מצא שני ממצאים קטנים ביותר - 2 - 2.5 מ"מ כל אחד. בדיקת הריון יצאה שלילית (האם ניתן להסיק בוודאות שזה לא שארית הריון?). הרופא המליץ לחכות למחזור, שכן אולי הממצאים "ישטפו" החוצה... מה שלצערי לא קרה. הרופא ממליץ על היסטרוסקופיה לכריתת הממצאים. האם אכן נכון לעשות פעולה פולשנית זו??? אולי בגלל שהממצאים כ"כ קטנים ניתן רק לעקוב אחריהם??? אולי יצאו החוצה במחזורים הבאים? תודה רבה.

שלום לך, לפני החלטה על ניתוח, יש מקום לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית שהיא בהיערכות הנכונה פעולה מרפאתית שאינה דורשת הרדמה ואינה כרורה בהרחבת צוואר הרחם ולכן לא אמורה לכאוב. הפעולה תלמד האם יש ממצא ומה הדרך העדיפה לטפל בו. אשמח לסייע לך במרפאתי, רפואה שלמה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) מרכז רפואי רמת-אביב , איינשטיין 40, ת"א מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062 e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית