שבוע 32, מצג עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

05/03/2013 | 16:24 | מאת: אורי

ד"ר פיליפ שלום רב, לפני יומיים אשתי עברה בדיקת אולטראסאונד ונאמר שהעובר (זכר) עדיין נמצא במצג עכוז. מדובר בשבוע 32 ושלושה ימים. שתי לידות אחרות היו תקינות. הלידה האחרונה הייתה לפני שנה וחודש. מה הסיכויים שהעובר יתהפך בכוחות עצמו?

שלום, בשבוע 32, עדיין כ- 10-20% מהעוברים נמצאים במצג עכוז, לעומת כ- 3% בזמן הלידה. במילים אחרות, רוב הסיכויים שהעובר יתהפך מעצמו עד הלידה. מומלץ לבדוק שוב את המצג בשבוע 37 ובמידה ועדיין מאובחן מצג עכוז, לשקול ביצוע היפוך חיצוני בשבוע זה. בהצלחה.

מנהל פורום לידת עכוז