לידת עכוז, הריון ראשון, היפוך שכשל

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

27/02/2013 | 08:13 | מאת: תמי

שלום ד"ר שווד, אני בשבוע 38+5, הריון ראשון, אתמול עברתי ניסיון להיפוך שלא הצליח, הרופא הרגיש "שק" צדדי עליון בזמן הניסיון להיפוך, השאלה אם בזמן ההריון אפשר לדעת אם יש בעיה במבנה הרחם חלילה ואם כן האם זה משפיע על סיכויי ההצלחה של לידת עכוז, תודה מראש

27/02/2013 | 08:48 | מאת: תמי

בנוסף, בGBS יצא CANDIDA ALBICANS חיובי, האם זה בעייתי ללידה נרתיקית?

שלום, קשה לי להתייחס למידע שאת מוסרת כי לא ברור לי מה הרופא הרגיש. יתכן והכוונה לקרן נוספת אם מדובר ברחם דו-קרני/מחיצתי. קשה גם לעשות אבחנה בשלב זה של ההריון. מומים אלה יכולים להפריע להיפוך (ואולי זו הסיבה שהעובר לא התהפך מעצמו) אך לא מונעים לידת עכוז. אפשרות נוספת היא שמדובר בשרירן שגם יכול להפריע להיפוך אך גם יכול להפריע ללידה (גם במצג ראש), תלוי בגודלו ומיקומו (אם זה בחלק העליון של הרחם, זה לא אמור להפריע). יתכן גם שמה שהורגש אינו קשור לרחם כלל. לסיכום, כדי לתת יעוץ מושכל לגבי אפשרות של לידת עכוז, רצוי להיבדק לפני תחילת הלידה ולהחליט על אופן היילוד בהתאם. קנדידה אינה מפריעה ללידה. בהצלחה.

מנהל פורום לידת עכוז