לידת תאומים

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

24/11/2011 | 09:44 | מאת: אורלי

ילדתי לפני שנה תאומים בביקור חולים שניהם היו עכוז בלידה רגילה. עכשו יש לי עוד פעם תאומים השאלה שלי היא?עם הראשון ראש והשני רוחב או עכוז אפשר להפוך וללדת או אפשר ללדת גם עכוז תודה

שלום, אם העובר הראשון במצג ראש, ברוב המקרים אנחנו מעודדים נסיון לידה רגילה. לאחר לידת העובר הראשון, השני יכול להסתובב באופן ספונטני לכל מצג שהוא. במידה והוא במצג עכוז אנחנו בדרך כלל מעדיפים ליילד אותו במצג זה. במידה והוא נשאר במנח רוחב, ניתן לנסות להפוך אותו באופן חיצוני למצג ראש או עכוז או שאנחנו עושים היפוך פנימי על ידי תפיסת הרגליים וחילוץ תוך כדי משיכה (פעולה די פשוטה בידיים מיומנות). בהצלחה.

מנהל פורום לידת עכוז