לידת עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

11/11/2012 | 09:15 | מאת: לי

ד"ר שווד שלום. העובר שלי כרגע נמצא במצג עכוז (שבוע 35+2), קבעתי תור להיפוך, אך במידה ולא יצליח אני שוקלת ללדת בלידת עכוז (מדובר בלידה ראשונה שלי). רציתי לשמוע מה מדיניות בית חולים בנוגע ללידות עכוז, מיומנות, כיצד ניתן לדעת האם אני מתאימה?

שלום, קודם כל בהצלחה בהיפוך, זו אכן הדרך המועדפת. במידה וההיפוך לא יצליח, ניתן בהחלט לשקול לידת עכוז. המדיניות הכללית בביקור חולים היא לאפשר לידת עכוז כולל בלידה ראשונה אך לא כל רופא/ה בכיר/ה מוכן/ה לכך וההחלטה בידו/ה. בסה"כ קיימת במחלקה מיומנות רבה, מיילדים כ- 50 לידות עכוז בשנה. בשבוע האחרון ניהלתי בהצלחה שתי לידות כאלה (ראשונות). התנאים הבסיסיים הם משקל ממוצע (בין 1500 ל- 3800 גרם), תנוחת עכוז או עכוז + רגליים אך לא רגליים לבד ותנוחה מתאימה של הראש לפי בדיקת אולטרה-סאונד. כל התנאים האלה נבדקים בזמן אמת בתחילת הלידה. כמובן שהרופא הבכיר, שוקל את כל הנתונים כולל ההתרשמות הקלינית שלו ומחליט האם ללכת לכיוון נסיון לידה או ניתוח. גם תוך כדי לידה הנתונים עלולים להשתנות (ירידת רגל לנרתיק, חוסר התקדמות, חשד למצוקת עובר לדוגמא) ואז מבצעים ניתוח קיסרי דחוף. בהצלחה.

מנהל פורום לידת עכוז