היפוך עובר בשבוע 37

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

06/11/2012 | 10:54 | מאת: שירי

שלום, אני בשבוע 37 (מחר) הריון ראשון עם AFI 9, שיליה אחורית ותנועות עובר תקינות. נכון לעכשיו העובר במצב עכוז. מחרתיים יש לי תור לרופא שיקבע האם לבצע ניתוח או לנסות היפוך. רציתי לדעת מה הכמות מי שפיר שבה ניתן לבצע היפוך.

שלום, אין ערך מוחלט של AFI, מתחתיו אסור לבצע נסיון היפוך אך מיעוט מי שפיר מוריד את סיכויי ההצלחה. מתחת ל- 5 ס"מ, מומלץ לסיים את ההריון ולא להמתין יותר. בכל מקרה ניתוח קיסרי היא האפשרות הגרועה ביותר לדעתי ותמיד כדאי לשקול אפשרות של לידת עכוז גם בלידה ראשונה (יילדתי שתי לידות עכוז ראשונות בשבוע האחרון ללא כל בעיה). בהצלחה.

19/11/2012 | 19:58 | מאת: שירי

שלום, נכון לעכשיו אני כבר בשבוע 38.4 (הריון ראשון) עם שיפור בכמות מי שפיר (ב-11.11 היה 11.9 AFI) עדיין מצג עכוז לאחר ניסיון היפוך חיצוני כושל באיכילוב. נקבע לי תור לניתוח ליום חמישי 22.11.2012 ורציתי לשקול אופציה אחרת (אולי ניסיון נוסף להיפוך חיצוני אצלכם או לידת עכוז). הנושא די דחוף, אשמח לתשובתך המהירה. תודה ! מה דעתך?

מנהל פורום לידת עכוז