לידת עכוז נרתיקית בהיריון ראשון

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

18/10/2012 | 15:19 | מאת: ענת

שלום, אני נמצאת בשבוע 36+1 להריוני עוברית במצג עכוז (לעיתים אני משוכנעת שהיא זזה למצג אלכסוני אך חוזרת לאותה הנקודה). יש לי תור להיפוך בעוד מספר ימים וברצוני לדעת האם אני יכולה לסייע להצלחתו שכן הבנתי שוולדנות הוא קריטריון חשוב להצלחת ההיפוך (אני מבצעת עמידות שש ומנסה טיפול בדיקור + מוקסה). אני מאוד רוצה להמנע מניתוח קיסרי, אפשר לומר שאני מבועתת ממנו ודי בדיכאון מכל העניין. האם יש מקום לשקול לידת עכוז למרות שזה היריון ראשון חשוב לי לציין שאני לא רוצה בשום אופן לסכן את העוברית שלי. אם לידת עכוז אפשרית מה הדרך לעשות זאת?

שלום, קודם כל שום טיפול אלטרנטיבי לא הוכח כיעיל בהיפוך העובר. במידה וההיפוך נכשל, ניתן בהחלט לשקול לידת עכוז גם בלידה ראשונה. אף מחקר (כולל המחקר הבינלאומי הגדול שפורסם בשנת 2000), לא הראה סיכון יתר לתינוק שנולד בלידת עכוז לעומת ניתוח קיסרי. ניתן לקבוע תור למרפאתי בביקור חולים (02-6464444) כדי לתכנן לידה כזו ולברר את סיכויי ההצלחה (באופן כללי כ- 80% מהנשים המתאימות ללידה ומתחילות את התהליך מסיימות בלידה רגילה). בהצלחה. ד"ר שווד.

מנהל פורום לידת עכוז