לידת עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

08/07/2012 | 09:46 | מאת: סיון

שלום, אני כיום בשבוע 36 והעוברית נמצאת בתנוחת עכוז. הרופאה שלי אוטומטית אמרה לי לקבוע תור לניתוח, ואני לא מעוניינת. אני לא רוצה להעמיד את ההריון בסיכון וללכת ללידה רגילה ומצד שני אני לא רוצה להיות מוגבלת במס' הילדות בשנים הבאות. מה מומלץ לעשות ואל מי לפנות? קראתי שיש רופא מיילד ללידות עכוז בירושלים. האם יש גם באזור המרכז?

שלום, קודם כל כדאי לנסות להפוך את העובר לקראת שבוע 37 (אם אין התווית נגד כגון מום רחמי). במידה וההיפוך לא מצליח ניתן בהחלט לשקול לידת עכוז אך אין בתי חולים שמעודדים את זה במרכז למרות שכל הספרות תומכת בזה ואין שום מחקר שהוכיח שיש סיכון יתר בלידה רגילה או יתרון בניתוח קיסרי. את מוזמנת להיפגש אתי בביקור חולים כדי לתכנן את הלידה בצורה הבטוחה ביותר לך ולעוברית.

08/07/2012 | 11:23 | מאת: סיון

שלום ד"ר, אני שמחה מאוד שהזמנת אותי אליך, כמו שאני מבינה אתה נמצא בירושלים? אני מתגוררת בבת- ים... ויש לי ילדה בת שנה וחצי (שאגב נולדה בלידה טבעית). יש לי שאלה נוספת- אם אני מחליטה לעשות קיסרי, מה ההשפעה על הלידות הבאות?

מנהל פורום לידת עכוז