שלום. נולדתי לפני 28 שנה כמעט, בלידת עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

30/06/2012 | 15:42 | מאת: תפי

ויש לי שתי שאלות. *נולדתי* (לא ילדתי) לפני 28 שנים כמעט(כלומר אני בת 28 כמעט) בלידת עכוז. אני מחפשת חומר קריאה לגבי ההשפעה של לידת עכוז על בריאותו של היילוד (איך הלידה משפיעה עליו מבחינה בריאותית במשך חייו, אם משפיעה) והשפעת הלידה על אופיו/אישיותו. השאלה השנייה שלי היא: נודע לי, שהלידה שלי הייתה לא כל כך שגרתית-במהלך הצירים, הרגישה אמא שלי תחושה מוזרה-קראה לרופא, והרופא גילה שרגל אחת של התינוקת יצאה דרך הנרתיק. לפי אמא שלי- הרופא "החזיר את הרגל פנימה (ביקש מאמא שלי "למשוך") סובב את כל הגוף ומשך את האגן החוצה". אמא שלי לא מאוד רוצה לדבר על זה (מזכירה את זה לפעמים רק בתוך סיפור קוריוזי או משעשע) אבל אותי מאוד מעניין להבין מה קרה שם. הוצאתי מארכיון בית החולים שבו נולדתי את תיק הלידה שלי(עשרה דפים) ולא מצויין שם שום דבר מהסיפור הזה שסיפרה לי אמי. אני לא מבינה מדוע לא ציינו את העניין הזה בתיק הלידה? אולי זה לא נחשב משמעותי מבחינת הרופא המיילד- שרגל אחת יצאה קודם ולכן הוא לא רשם את זה? אולי אמא שלי פשוט לא זוכרת נכון? והשאלה האמיתית שלי אליכם- אם זה אכן קרה, ידוע אולי איך משפיע דבר כזה על גוף/נפש יילוד? ובכלל-האם שמעתם על מקרה כזה? תודה על כל תשובה.

שלום, קשה מאוד להתייחס לסיפור שלך ללא נתונים יותר מדויקים. בכל אופן, אם הרגל יצאה בשלב האחרון של הלידה, אחרי שהעכוז יצא, זה חלק מהמהלך הרגיל. אם זה קורא במהלך הלידה, לפני הפתיחה הגמורה, זו התוויה היום לניתוח קיסרי אך הגישה הייתה מעט שונה אז. בכל מקרה מה שקובע את התוצאות המיילדותיות, הוא חילוץ הראש והמצב השנימתי של התינוק לאחר הלידה, אם לא צוין שום דבר, כנראה שלא היתה בעיה בשלבים אלה. לגבי השפעות על נפש/אופי/אישיות, עדיף לשאול מומחה בתחום.

03/07/2012 | 21:02 | מאת: תפי

הרגל יצאה לפני כל חלק אחר, וזה היה מסוכן אז דחפו אותה פנימה והוציאו במקומה את העכוז. מה הכוונה מומחה בתחום? איזה סוג של רופא אני צריכה לחפש? תודה

מנהל פורום לידת עכוז