תלישת חלק מהקרקפת לתינוק

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

27/04/2012 | 23:09 | מאת: מוטי

שלום רציתי לדעת האם יכול להגרם נזק במוחו של תינוק שנולד בלידת עכוז ועקב הלידה שנעזרו במלקחיים או וואקום כדי ליילד את התינוק נתלש לתינוק חלק מהקרקפת,האם יכולות להיות לתינוק בעתיד כל מיני בעיות.

שלום, קודם כל אין מצב של שימוש בשולפן ריק (ואקום) בלידת עכוז. כן ניתן להשתמש במלקחיים וזו בהחלט שיטה מקובלת אשר אינה אמורה לפגוע בשלמות הקרקפת. גם אם נגרם נזק מקומי לעור (תלישת חלק מהקרקפת נשמע תיאור מאוד דרמאטי), המח מוגן על ידי הגולגולת. על מנת שתהיה פגיעה מוחית משמעותית מנזק פיזי מקומי, צריך להיות נזק ישיר לגולגולת או דימום תוך מוחי.

מנהל פורום לידת עכוז