מצג עכוז

דיון מתוך פורום  לידת עכוז

23/02/2012 | 12:20 | מאת: ל.

שלום, אני בת 24 נמצאת בהריון רביעי כאשר הראשון נגמר בקיסרי( מתוכנן מראש) עקב מצג עכוז. אני בשבוע 39 מחכה ללדת והתבשרתי לצערי הרב לפני יומיים שהתינוקת במצג עכוז. בהתחלה חשבתי שהרופא ישלח אותי לקבוע תאריך לניתוח בלי להתחשב ברצוני אך זה לא היה המצב. מה שכן, אני נורא מודאגת ומפוחדת. אני מאיזור י-ם והגעתי למסקנה שהכי טוב אצלכם. אני כמעט מתנגדת בתוקף לעבור ניתוח חוזר אבל לא יודעת לקראת מה אני הולכת בלידת עכוז. בבקשה ייעץ לי.

שלום, קודם כל מצג עכוז חוזר מעלה את השאלה האם מבנה הרחם תקין. מאחר ועברת ניתוח "והיו בתוך הרחם", אני משער שהדבר נבדק אך יש לודא נקודה זו. במידה ומבנה הרחם תקין, ואין התווית נגד אחרת, מומלץ לנסות להפוך את העובר, פעולה שגם בה אנחנו מתמחים בביקור חולים. מדיניות מחלקתנו היא להמליץ על ניתוח במקרה של מצג עכוז לאחר ניתוח קיסרי קודם. אם את שוקלת להתעקש על לידה כזו, אני ממליץ לך לבוא להתייעצות פורמלית כדי לשמוע נתונים יותר מפורטים.

מנהל פורום לידת עכוז