סקביאס- שוב!!!

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

23/01/2012 | 09:46 | מאת: שרי

שלום ד"ר שטרק, כתבתי לך לפני כשבועיים על כך. מאז אותה שאלה הספקנו לעבור כל בני הבית עוד 4 טיפולים בלייקליר ועוד טיפול אחד נוסף רק אני ובעלי (כך הנחתה אותנו הרופאה) כאמור יש לנו עוד 2 ילדים קטנים והחלו להופיע להם בעור פצעונים ואדמומיות, ככל הנראה כתוצאה מהשימוש הרב במשחה. לאחר הטיפול החמישי (מתוך שישה סה"כ) התחלתי להרגיש הקלה, כפי שהרגשתי אחרי הטיפול השלישי, אך כפי שקרה בפעם הקודמת, הבוקר יש שוב עקיצות אדומות שאינן נעלמות וכתמים כחולים בעור. זה חזר!! אני לא מבינה איפה טעיתי? 6 מריחות!! שממריחה אחת לשנייה שכללנו את יכולת המריחה ואין סיכוי שאנחנו מפספסים אזורים באופן עקבי. לפני סדרת הטיפולים השנייה אספתי את כ-ל הצעצועים של הילדים לתוך שקיות, הוצאתי את השטיח ממקומו, הפכתי את המזרנים ופרשתי עליהם ניילונים, מרחתי את הרהיטים באג'קס וריסוס, עטפתי את מושב הנהג באוטו בשקיות ניילון ונהגתי עם כפפות לטקס, וכל זה בנוסף למובן מאליו של הרתחת כל הבגדים, המצעים והמגבות ואטימה בשקיות של בגדים שלא ניתן להרתיח. השתמשתי גם בכפפות כשמילאתי את מכונות הכביסה בבגדים הנגועים. ולבסוף, אני כרגע בבית עם הקטנים, אז ככה שאני בבידוד מוחלט מאנשים שעלולים להדביק אותנו ואנחנו אותם. בעלי עובד בעבודה שאין בה מגע פיזי עם אנשים. מה עוד יכלתי לעשות אחרת??? בפעם האחרונה שביקרתי אצל הרופאה היא אמרה שהשלב הבא זה טיפול בגופרית, אבל מאחר וכולם כ"כ ממהרים להוציא אותי מחדרם במהירות ונותנים לי תחושה של מצורעת אני לא מבינה מה זה הטיפול הזה? למה עכשיו? מה הוא כולל? האם הסירחון של הגופרית יצא בסוף מהרהיטים? האם הוא יחסל סופית את הנגע?? אני מצטערת על האורך, אבל אני מדוכאת, מתוסכלת ופגועה. אודה לך מאוד על תשובה מפורטת ככל שתוכלי. תודה רבה!

23/01/2012 | 18:59 | מאת: ד"ר פאולה שטרק

שרי שלום!ותודה שפנית שוב עלי .אני לא חושבת שהסקביאס חזר לאחר 6 מריחות של לייקליר.הרבה פעמיים זה תגובה אלרגית לטפילים שהתפרקו,לפעמים זה גירוי בעור כתוצאה של מריחות ורחצות רבות.עליך לתרחץ בסבונים עדינים(בייבי) ולמרוח קרם לחות או ורק האזורים של נקודות אדומות או של גרד אפשר למרוח בטקורטן קרם פעם או פעמיים. טיפול בגופרית זה טיפול טוב אך לא נעים בגלל הריח והמרקם של המשחה.בהצלחה.

23/01/2012 | 19:38 | מאת: שרי

ראשית, תודה על תשובתך! שנית, האם יש איזהשהו סיכוי שאחרי 3 ימים של הקלה בגירוד והופעה של פצעים אדומים שנעלמים, פתאום חוזר גירוד אינטנסיבי ונגעים אדומים שאינם עוברים וזה בכל זאת לא הדבקה חוזרת? מה גם שלבן שלי צצו היום שני. פצעים שדומים למה שהיה לו בזמן ההדבקה, אחרי שכבר שבוע העור שלו היה נקי. האם הטיפול בגופרית יעיל יותר מהלייקליר? והאם הוא באמת פחות מסוכן לילדים )בני שנה ושנתיים(? ושאלה אחרונה, אם היום החלו נגירודים האלו זה בעצם אומר שההדבקה קרתה לפני מספר ימים, נכון? זה אומר שסיימנו את הטיפול האחרון ומיד נדבקתי. איזה ייאוש! תודה על הסבלנות ועל תשובותייך!

29/12/2021 | 19:55 | מאת: Y

איך זה נגמר? אנחנו גם בטיפול החמישי כבר ולא נראה שזה עומד להסתיים. הצילו

03/06/2022 | 22:40 | מאת: H

היי האם הצלחתם להיפטר מזה?

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה