פצעונים במצח לאחר אורטיקריה

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

13/11/2020 | 22:43 | מאת: אורטל

לפני כמה חודשים הייתה לי התפרצות של אורטיקריה בעקבות חיידק בקיבה. בהתחלה היו רק גירודים ונפיחות בשפתיים ואז התגבר לנפיחות בכל הפנים, קוצר נשימה, גרד ופריחה בגוף. ערב אחד, התנפח לי המצח ובאותו הרגע יצאו לי גם מלא פצעונים קטנים על כל השטח שהתנפח. הפצעונים לא עברו מעצמם אז פניתי לרופאת עור. הרופאה עוד לא סיימה לשמוע את מה שיש לי לומר, החליטה שאלו פצעי בגרות ושלחה אותי הביתה עם רטאוויט 0.05% למריחה על הפצעים במצח, רק בלילה ובלי לומר לי לכמה זמן. (מודה שהייתי צריכה לשאול, אך לא עלה בדעתי מאחר והייתי קצת בהלם מהיחס שלה.) השאלות שלי הן: 1. מה הסיכויים שאלו באמת פצעי בגרות ושאין לזה קשר לנפיחות? 2. האם המשחה הזו יעילה כנגד היפר פיגמנטציה מסביב לפה? תודה מראש, סליחה על האורך ושבת שלום.

הי, אבחנה לא ברורה .. חזרי לרופאה לעשות סדר .. באבחון ובטיפול..

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה