פטרת כף הרגל - Athlete's foot

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

20/07/2020 | 23:12 | מאת: דן

לפני כמה חודשים התגייסתי לצבא ולאחר זמן קצר התחילו לגרד לי כפות הרגליים בין האצבע הרביעית לחמישית, לאחר חיפוש בגוגל הבנתי שזה פטרת כף הרגל (Athlete’s Foot), זה הגיוני גם כי אני כל היום עם נעליים סגורות ומזיע. לפני קצת יותר מחודש קניתי למיסיל once ומרחתי אותו, בטעות מרחתי ממש קצת, לא ידעתי שצריך לשים את כל המשחה. הגירוד עבר לי ולאחר תקופת זמן קצרה הוא חזר, לפי העלון של למיסיל once בעברית, לא מומלץ למרוח שוב, לפי העלון באנגלית, אסור למרוח שוב. עכשיו בנוסף לגירוד, יש לי מין שלפוחית קטנה באצבע השלישית בכף הרגל. השאלה שלי היא, כרגע לאחר קצת יותר מחודש מאז המריחה של למיסיל once, מה מומלץ לעשות כדי לטפל בפטרת? אפשרי למרוח את המשחה שוב או יש טיפול אחר מומלץ? תודה רבה מראש!

24/07/2020 | 03:49 | מאת: סובלת מפטריה.

שלום דן, ראשית חשוב שתשתמש בגרביים מכותנה 100% או כמה שאחוז גבוה של כותנה. כל מה שסיננטי רק מגביר פטריה. חשוב במקלחות לשים כפכפים. פטריות יש במקלחות, בריכות אפילו בים. וליבש טוב טוב את הרגלים בין האצבעות לאחר מקלחת. לעולם לא ללבוש את אותה גרב אלא להחליף. כל זה כטיפול מונע. עכשיו מאחר ונדבקת כבר, זה כמו חתונה קתולית יכול להופיע שוב ושוב מידי כמה שנים. וגם כהדבקה חוזרת. כדי להתפטר אכן צריך לבצע את הטיפול לפי הוראות ולהתמיד!!! זו המילה התמדה. אני ממליצה לך לקנות למיסיל קרם!!. גם נמכר ללא מרשם. ולפעול לפי ההוראות בעלון. בגדול יש עוד תכשירים חלקם עם מרשם חלקם בלי...גם אגיסטן, פיטרקס אבל למיסיל ממש טוב. אגב טיפ, מסתבר שרוב האוכלוסיה שסובלת זה בין האצבע הרביעית לחמישית כנראה בגלל הלחות וגם הוכח שזו נטייה גנטית כך שתשמור על עצמך מהדבקויות. בהצלחה

א. יפה שאתה מאבחן את עצמך. ב. לא בהכרך מה שאבחנת אומנם נכון .. לכן פנה לאשש את אבחנתך לרופא עור.. ואז גם קל לתת טיפול..

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה