תוך כמה זמן אמורה לעבור הכוויה

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

15/04/2020 | 19:15 | מאת: בין

שלום רב. בתי בת ה11 הייתה חודש בטיפול נגד קומודונים במשחה שכללה 0.025% רטינואית ו5% גליקולית. הפסקנו בהמלצת רופא עור לפני 3 ימים כי גם אחרי פעמיים בשבוע עדיין היו קצת קילופים והכוונה הייתה לנרמל ולא לקלף. זה היה הרקע. הבעיה שבגינה אני מתייעצת בפורום היא : לפני 5 ימים , בתי יצאה לסיבוב בחוץ חצי שעה כשהיה קצת מעונן ולא שמה קרם הגנה. למחורת היה שמשי והיא כן שמה קרם הגנה ויצאה שוב לשעה. בערב ראיתי פס אדום על הלחי שהיה נראה כמו כוויה קלה. ובאותו יום כששמנו משחה ( נמנעתי לשים על הפס כמובן) היא אמרה ששורף לה בכל מקום ושטפנו מייד. כנראה שבאמת קיבלה קצת כוויה מהשמש. בקיצור מה שמדאיג אותי זה האם הפס האדום הזה יעבור ותוך כמה זמן אמטר לעבור ושלא נגרמה לא איזה בעיית פיגמנטציה או שישאר האדום הזה מהסיבוב הזה בחוץ כאשר יומיים קודם היא עדיין הייתה מטופלת במשחה שתיארתי בהתחלה.

סביר שהאודם יעבור.. אם תוך ימים ספורים אין תגובה .. להגיע לרופא..

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה