פיטריאזיס רוזאה - גרד

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

26/09/2019 | 08:01 | מאת: ורד

שלום רב, הובחנתי עם פיטריאזיס רוזאה ע"י רופא עור. הפריחה מופיעה כבר 8 שבועות והיא מתחלפת מנגעים גדולים לקטנים ומפושטים בכל הגוף כולל ידיים ורגליים. העור יבש מאוד, בעיקר באזור הצוואר, והגרד מטורף. נכון להיום אני מקבלת היסתמינים וצינק למריחה אך השניים לא עוזרים כלל. האם ניתן למרוח קרם לחות כלשהו? משהו מומלץ? הבנתי מהאינטרנט, שקרמים עם בישום אינם מומלצים. יש לציין שאפילו סבון שורף לי על העור ובכלל אחרי המקלחת הגרד מתגבר. העור כולו מעקצץ מאוד והגירוד באופן כללי בלתי נסבל. אודה מאוד לתשובתך.

26/09/2019 | 08:12 | מאת: ורד

מבקשת להוסיף שאני בת 54 וכי הפריחה והיובש מופיעים גם בחצי התחתון של הפנים. הפריחה מאוד מפושטת והעור בצוואר נראה מאוד מצומק (זקן) ולא כפי שהיה קודם לכן. שוב תודה !!!

בדר"כ הפריחה איננה מגרדת מאוד.. ממיץ להבדק שוב ולאשר את האבחנה ..

03/10/2019 | 14:12 | מאת: ורד

3 רופאים אישרו את האבחנה השאלה אם ניתן למרוח משהו על העור,כי הוא ממש יבש ומגרד. תודה 🙏

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה