שימוש במינוציקלין לילד בן 14 לאקנה

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

21/09/2019 | 10:28 | מאת: גלית

לבני, בן 14, פצעי אקנה דלקתיים בפנים וכן בגב. רופא עור כללית נתן לו אנטיביוטיקה מינוציקלין 50 מ"ג פעמיים ביום, למשך חודש. קראתי מספר פוסטים של הורים שהתריעו על תופעות חמורות יחסית שכיחות של איזפוז ילדיהם עקב שימוש בתרופה זו, כאבי ראש ובטן קיצוניים ועוד. האם כדאי להפסיק (אחרי ימים ספורים של שימוש), ולפנות לחוות דעת נוספת? תודה מראש

מינוציקלין תרופה טובה לאקנה .. כמו כל תרופה יש תמיד סיכוי לתופעות לוואי .. והן נדירות .

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה