פילומטריקומה או ציסטה אפידרמלית

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

29/07/2019 | 14:27 | מאת: יעל

שלום, לבני בן השש יש נגע זעיר בקוטר 2.5 מ"מ על לחיו השמאלית. היינו אתמול אצל רופאת עור שאמרה שמדובר בציסטה שבד"כ מסירים אותה. היא אמרה לי שככל הנראה מדובר בפילומטריקומה אבל ביקשה שנעשה אולטרסאונד רקמות רכות כדי לקבוע אם מדובר בזה או בציסטה אפידרמלית. אשמח להבין מה זה פילומטריקומה - ניסיתי לקרוא ברשמת אך כמעט ולא מצאתי מידע בעברית ובאנגלית נתקלתי במונחים רפואיים מורכבים עבורי. לא הצלחתי לקבל את המידע ממנה מאחר ובני מאוד נלחץ ולא אישפר לי לשוחח איתה לעומק. תודה

ללא ביופסיה לא ניתן לאשר את האבחנה .. ממליץ לעקוב .. בהתאם להנחיות הרופאה ..

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה