קלואיד, חורים באוזניים ואיפור קבוע

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

24/05/2019 | 16:34 | מאת: שיר

שלום ד"ר, בתקופת גיל ההתבגרות התפתח לי קלואיד בתנוך האוזן לאחר חידוש חור לעגיל. עברתי הליך כירורגי קטן והשתמשתי לתקופה בעגיל לחץ. זכור לי שרופא העור באותה תקופה אמר שיש לי נטיה להצטלקות. כיום אני יותר מעשר שנים לאחר מכן, מן הסתם עברתי פציעות קלות ממגוון סוגים שהחלימו, אך לא העזתי לשוב ולנסות לעשות חורים באוזניים. שאלתי הראשונה היא: האם אכן יש סבירות גבוהה לקלואיד חוזר במקרה כזה? ושאלתי השניה: האם נטית הצטלקות שכזו, גם אם לא באה לידי ביטוי כבר עשר שנים בחיי היומיום שלי, עשויה להוות סיכון אם אבחר לעשות איפור קבוע בגבות? חוששת מאוד לצלקות באמצע הפנים. מדובר באיפור בשיטת מיקרובליידינג, אם זה משנה (הבנתי שמדובר בהגעה לשכבה פחות עמוקה של העור). תודה רבה על המענה! שיר

הנטייה לליצירת קלואידים לא אמורה להשתנות . ואיננה צפויה .. הסיכוי קיים גם באיפור בשיטת מיקרובליידינ

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה