מריחת ריטניל וחשיפה לשמש באופן חד פעמי

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

18/05/2019 | 12:19 | מאת: דנה

שלום רב, אני מורחת רטאויט 0.025 אחוז (רטין A), כבר שלושה חודשים כל לילה ומאוד מרוצה מהמשחה, אני נמנעת לחלוטין מהשמש. אולם, לפני כמה ימים בלית ברירה עקב נסיעות יצא שהלכתי בחוץ כעשר דקות בשמש כמובן שמרחתי לפני כן המון קרם הגנה אבל אז שוב יצא שהייתי עוד רבע שעה בהליכה, בשמש, אחרי כמה שעות (לא הספקתי להתמרח שוב בקרם הגנה), מכיוון שאני בהירת עור שחזרתי הביתה בערב ראיתי שנשרפתי בפנים מהשמש הכל היה אדום וכואב, מאז עברו כמה ימים שבהם מרחתי המון קרם לחות וג'ל אלוורה ולא מרחתי את הרטין, כיום האודם כמעט ועבר לחלוטין מלבד אחרי שטיפת פנים שיש אדמומיות, לשאלתי, האם המצב הזה שקרה יכול לגרום לפיגמנטציה בפנים? או לאדמומיות שלא חולפת? האם יש בזה נזק לטווח ארוך? ומתי אפשר לחזור למרוח את הרטין בהנחה שלא אצא יותר לשמש ללא קרם הגנה, האם אני צריכה לדאוג מהשריפה שקרתה בפנים? בתודה מראש, דנה

סביר להניח .. שכוייה מהשמש חד פעמי .. לא תזיק .. וכן, תתכן פגמנטציה וכל השאר ... רק הזמן יתן תשובה ..

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה