ייעוץ לשימוש בקרטוספור ומנטקס

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

14/05/2019 | 17:28 | מאת: פלוני

שלום ד"ר, הייתי אתמול אצל רופא עור בנוגע לפטרת מתקדמת בציפורניי הרגליים והוא נתן לי מרשם לשתי משחות: קרטוספור למיסוס הציפורניים ומנטקס נגד הפטריה. עכשיו לא לגמרי הייתי מרוכז עת שהסביר לי את השימוש אז שואל כמה דברים כאן: 1. בהוראות כתוב שצריך לשים קרטוספור לאחר השריית הציפורן באמבט חם ואז לשים את המשחה ועליה פלסטר למשך 24 שעות. האם ניתן להתקלח עם הפלסטר או להכנס לבריכה? חייב להישאר עם זה 24 שעות רצוף? 2. לא הבנתי למשך כמה זמן אמור לארוך התהליך, חודש או פחות? איך אדע אם עלי לפנות לרופא העור מתישהו או עלי להמתין עד שהציפורן תנשור לבד? 3. המשחה השניה- מנטקס נגד הפטרת: צריך למרוח אותה במקביל לתהליך מיסוס הציפורן ע"י קרטוספור או רק לאחר שהציפורן נשרה? ואח'כ - האם עלי למרוח את האזור עוד לפני שצמחה לי ציפורן חדשה? בתודה,

לדעתי מספיק למרוח קרטוספור שמכיל גם תרופה לפטריות .. עפ"י הוראות בגוף הקופסא שמכילה את המשחה ..

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה