תחושת יובש לא נעימה עקב דלקת עור

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

05/05/2019 | 10:03 | מאת: רפי

שלום רב הנני מס חודשים עם דלקת עור אירטטנטית.עקב אלרגיה חד פעמית לחומר חיטוי.מצד אחד אין כמעט פריחה על כפות הידיים או על האצבעות מצד שני יש תחושת יובש לא נעימה בכפות הידיים ורגישות לא נעימה למגע עם מים חמים האם יש קשר?שאני מורח קרם לחות ליובש יש הקלה למס שעות לפעמים מורח בין 2-3 פעמים ביום האם מריחת קרם לחות לעור מכל סוג מסוכן בטווח הארוך? בני משפחתי ואני אמורים לנסוע בקייץ לאילת ואני רוצה להכנס לבריכה או ים אך חושש שהמגע במים עם מלח או כלור יצרוב לי מאד בכפות הידיים מה מומלץ לעשות? האם שימוש ממושך סבטרואידים מסוג דרבומט או נרידם מפסיק מיד את תחושת היובש או רק מקל על הדלקתיות?בברכה רפי

ליובש ללא גרד מספיק טיפול בקרם לחות. כשיש גרד .. כדאי להוסיף קרמים על בסיב סטרואידים. אבל, מציע שתקבל הנחיות ברורות לאחר שיאבחנו את בעייתך ...ואולי את סבותיה

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה