פצעונים בעור קרקפת בערך 10 15 שנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

09/02/2019 | 09:12 | מאת: נ

לפני כ15 שנה התחיל פצעון אחד בקרקפת מתחת לשיער מעל העורף, חשבתי שזה חצקון שלוקח לו זמן לעבור ,לא יחסתי חשיבות אולי בגלל קרמים לשיער או שיער רטוב ואסוף הרבה שעות. עם הזמן הצטרפו עוד פצעונים כאלו , התחילו לגרד. עם הגירוד זה מתקלף ולפעמים זה מרגיש כמו רטיבות על הפצעון אבל לא דם. כשפצעון חדש מתחיל לצאת, בעור כואב גם במגע חלש, אחרי כמה ימים הוא יוצא ומתחיל לגרד. עכשיו כבר הפצעים כמעט על כל הראש מתחת לשיער.והישנים מבינהם שהם קרובים אחד לשני כבר התחברו לאחד גדול יותר וגבוה עם קליפה קשה יבשה, אבל בגירוד חזק זה מתקלף. והם המגרגדים והמתקלפים יותר מהאחרים . כבר כמה שנים שאני אצל רופא עור שנתן לי משחות/שמפואים . שום דבר לא עזר. אולי קצת מקל על הגרד. כנראה שהוא לא מזהה את סוג הפצע. ניסיתי להפסיק לצבוע את השיער כמעט 3 חודשים ולא עזר. נואשת, מה זה יכול להיות??

יתכן שמדובר בפוליקוליטיס .. ( זיהום זקיקי שיער ) ממליץ לחזור לבדיקת רופא עור

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה