מיליה לתינוקת והטיפול בהם

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

29/01/2019 | 11:41 | מאת: ליאת

שלום רב, לביתי בת ה-9 חודשים פצעים באפרכסות האוזניים. רופא עור אבחן זאת כמיליה והמליץ למרוח קרם אדפרין (0.1%) על הפצעים באוזניים. לאחר שקנינו את הקרם הסתכלתי בעלון וגילתי שבמקור הוא משמש לטיפול באקנה וולגריס והוא מותאם לילדים מגיל 12 ומעלה. רשום במפורש שאין להשתמש בתינוקות וילדים מתחת לגיל זה ואין להשתמש בזמן הריון והנקה. יצרתי קשר עם רופא העור שאמר לי שאין בעיה להשתמש במשחה הזו לתינוקות, כי הוא מבוסס על ויטמין A. אך זכור לי מההריון שויטמין A גם יכול להזיק לעובר. האם ידוע לך אם הקרם שמבוסס על ויטמין A יכול לגרום נזק כלשהו לתינוקות?

ממליץ לפעול עפ"י הנחיות החברה .. אבל לרופא אמור להיות שיקול דעת .. להשתמש גם עם אין התווייה .

29/01/2019 | 20:41 | מאת: ליאת

תודה על תשובתך. הנחיות החברה היא לא להשתמש בתינוקות וילדים. הרופא אומר שאין חשש להשתמש. כך שאני דיי מבולבלת...

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה