ציפורניים סדוקות ברגליים

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

05/04/2018 | 15:36 | מאת: אלי

שלום רב, בן 26. בריא בד"כ,אם רלוונטי ברקע ויטיליגו. בנוסף,פלטפוס עם "אצבעות פטיש"(איני יודע אם זה המונח הרפואי אך הן מעט מכווצות ובflexion באופן תמידי). כבר מעל שנה לדעתי יש לי מס' ציפורניים ברגליים סדוקות ונראות לא טוב. מדי פעם הן אף כואבות מעט. היתה לי בעבר פטריה באחת הציפורניים (מתחת לציפורן של הזרת) אך לאחר טיפול של מס' חודשים בTerbinafine היא נעלמה. אותם סדקים שרופאת העור אמרה שזה גם פטריות לא הושפעו כלל. רציתי לשאול ממה זה יכול לנבוע ואיך ניתן לטפל? האם יעזור סתם איזשהו קרם לחות או אולי לק שקוף מחזק ציפורניים? אציין כי ציפורני הידיים נראות מעולה. מצרף תמונה של כף הרגל להתרשמות. תודה מראש!

ממליץ להבדק שוב.. פנה רופא העור

08/04/2018 | 15:21 | מאת: אלי

רק לוודא, האם קיבלת את התמונה? אין משהו שתוכל לומר על פיה? בזמנו היא בעצם לא עשתה לי בדידקה מסוימת רק הסתכלה ואמרה שגם הציפורניים ההן נגועות בפטרייה אך הטיפול הפומי לא השפיע עליהם ולו במעט (בעוד הפטרייה שהיה ניכר שהיא אכן פטרייה נעלמה כליל).

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה