טיפול ברוזציאה- מספר שאלות

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

18/09/2017 | 10:20 | מאת: קובי לוי

שלום רב, בביקור אצל רופאה נתגלתה אצלי רוזציאה- קיבלתי מספר תכשירים, אך יש כמה דברים שמטרידים את מנוחתי: 1.קיבלתי גם משחה סטרואידית שנקראת "טבעקוטן" בעלון לצרכן מצוין באזהרות שאין לקרב לאזור הפנים אם אתה סובל מרוזציאה, האם משחה זו בטוחה למצבי לפרק זמן קצר?(שבעה ימים, פעמיים ביום) 2.קיבלתי אנטיביוטיקה שנקראת "פלג'ל" - באזהרות כתוב שיש סכנה בשימוש עם תכשירים אנטביוטיים נוספים ורק אתמול סיימתי טיפול בדוקסילין, כמה זמן צריך לחכות עד שהשימוש יהיה בטוח והאם השימוש המשולב יכול להוות סכנה? 3.קיבלתי גם מרשם להכנה רוקחית של איברמקטין(1%) האם זהו הטיפול היעיל ביותר למצב או שיש תכשירים נוספים? תודה.

ממליץ לחזור לרופא המטפל... ריבוי משחות מחייב שיקול דעת והתאמת הטיפול לחומרת הבעיה .. לא ניתן לייעץ ולהסביר שיקולי הרופא .. (לחיוב או שלילה ) לללא בדיקה

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה