נגישות
נגישות

גידול עור שיכול להתאים ל bcc או scc

דיון מתוך פורום  רפואת עור ואסתטיקה

01/08/2017 | 19:02 | מאת: צליל

רופא עור כתב עבורי את האבחנה הבאה: פפולה אריטמטוטית בקוטר 5 מ"מ עם קשקש. דרמוסקופית יכול להתאים ל bcc או scc. הנגע מעל שפה עליונה משמאל. קיים לפחות שנה אפילו שנתיים. לטיפול נתן לי משחת פרימוד קרם%imiquimod cr 5% . ההנחיה למרוח 5 פעמים בשבוע למשך 6 שבועות. בבית המרקחת ניתן לי הקרם. ראיתי שמכיל 12 שקיות קטנות ובהוראות כתוב שכל שקית היא לשימוש חד פעמי. כלומר לא מספיק לטיפול ע"פ ההנחיות שקיבלתי. התקשרתי לרופא העור והוא אמר לי להשתמש בשבוע בשתי שקיות בלבד ולשמור את החומר לאחר שנפתח במקרר. אני אובדת עצות...כתוב בהוראות הרי שכל שקית היא לשימוש חד פעמי.... מה לעשות? האם כן ניתן לשמור במקרר או להתעקש ולקנות עוד משחות שהכמות תספיק ....שאלה נוספת..אני מודאגת מאוד. בעצם בישר לי שזה עשוי להיות סרטן עור בטלפון אמר שאולי טרום סרטן... האם הטיפול שהציע במשחה יעיל? האם בדיקה ידנית במגדלת מספיקה לאיבחון חד משמעי? במידה וכן סרטני מה סיכויי הריפוי וכיצד. אנא תשובתך בהקדם האפשרי. אני חסרת אונים ומודאגת מאוד. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

חזרי לרופא המטפל.. להבהרות.. סביר שהוא מכיר היטב את עבודתו

מנהל פורום רפואת עור ואסתטיקה