שאלה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

27/06/2015 | 15:03 | מאת: מישהי

שלום, בת 26,סובלת מתכיפות חזקה למתן שתן תקופה ארוכה. בבדיקת רופאה גיניקולוגית נמצא טונוס מוגבר על רצפת האגן . שאלתי היא האם תחושת התכיפות התמידית גרמה לכך שהשרירים מכווצים (הרי את התחושה אני מרגישה כל הזמן אבל לא הולכת כל הזמן לשירותים)או שהשרירים המכווצים גרמו לתחושת התכיפות?

שלום לך, זו בדיוק שאלת "הביצה והתרנגולת" ולא תמיד יש לנו תשובה משכילה עליה. לעיתים בעקבות כאב ולחץ או דלקת התחלתית נוצר מצב של התכווצות יתר באגן שמצידה יכולה להביא להפרעה בהתרוקנות ולמאמצים נוספים בריקון שרק מחמירים את הבעיה. יכול להיות ששווה לך לברר דרך קופת החולים על ביופידבק להרפיה בעת התרוקנות וזה יכול לעזור.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה