נואשת...

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

13/06/2015 | 00:17 | מאת: טלי

ד"ר שירה, אני נמצאת במצב כזה שהלחץ על שלפוחית השתן אינו מפסיק. הלחץ רצוף שעות על גבי שעות ואין לי כח יותר. הלכתי לבית חולים ונתנו לי כתור טוביאז 8 מ"ג. לקחתי פעם אחת והכדור גורם לי יובש בפה.. וזה לא עוזר .. הלחץ תמידי ללא הפוגה ללא מנוחה.. אני יוצאת מדעתי ... אנא תעזרי לי

13/06/2015 | 11:10 | מאת: טלי

הרופא נתן לי כדור ציפרלקס 20 ללחץ נפשי .. האם זה יכול לעזור ? לקחתי את הכדור שגורם לי לתופעות לוואי לא פשוטות... דופק לב מהיר, לחץ בגוף, הרגשה שחום יוצא לי מהגוף, דיכאון ... מה לעשות קשה לי פיזית ונפשית ? אני בוכה הרבה בגלל הלחץ בשלפוחית.. אין לי מנוחה. אנא עזרתך ..

טלי שלום לך, אכן לחץ נפשי מאוד משפיע על השלפוחית. ככל שתהיי יותר בלחץ ומוטרדת ובוכה .. כך השלפוחית שלך תגיב בתחושות מוגברות ללחץ. אם עברת בירור מלא כולל בדיקות שתן לשלול זיהום, ובדיקות אולטראסאונד לראות שמבנה הכליות והשלפוחית תקין -ולא נמצאו כל הפרעות בבדיקות אלו, ראשית הירגעי, שכן אין שם שום דבר חריג. עדיין, שלפוחית רגיזה יכולה לגרום לך לדחיפות ניכרת וצורך מוגבר לרוץ לשירותים. לפעמים דלקת עושה זאת, (ואז צריך אנטיביוטיקה) לפעמים אבן(ובה ניתן לטפל), ולפעמים רק "לחץ נפשי" (ובו צריך גם לטפל ולהרגיע..).. ולכן כפי שכבר המלצתי בעבר: עליך לשלוט בתסמינים ולא לתת להם לשלוט בך. וזה ואמר לצמצם את הלחץ ולנסות להרגע- אם ציפרלקס לא עזר נסי פרחי באך או רגיעון- שניתן להשיג בבתי מרקחת ללא מרשם. שנית המנעי מקפאין לכל סוגיו- קפה, תה, קולה, שוקולד. המנעי מעישון וממאכלים חריפים מדי. שתי הרבה מים ותה קמומיל, ובסופו של דבר זה יתחיל להרגע. חשוב לפנות לאורולג לבדיקה . טוביאס או תרופות דומות יכולות מאוד לעזור אבל לעיתים זה לוקח זמן ולכן רצוי בכל זאת לנסות טיפול תרופתי, אם תרופה אחת גורמת תופעות לוואי ניתן לנסות אחרת. לצערי אין הרבה דברים נוספים שניתן להמליץ.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה