דלקות חוזרות בדרכיהשתן ללא ליקוציטים

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

02/02/2015 | 13:30 | מאת: ליהי

בת 42, סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן, לאחרונה מקבלת דלקות ללא הופעת ליקוציטים, אך בתרביות צומחים חיידקים כמו קליפסילה, אי-קולי, ציטבקטר קוזרי ו- Enterococcus faecalis. על מה זה מעיד שאין עדות כלל לדלקת בבדיקת שתן הכללית. האם זה אומר שמערכת החיסון שלי בעייתית? ולכן אין כדוריות דם לבנות? האם זה דורש בירור מעמיק?אם כן, איזה? תודה רבה, ליהי

שלופ רב, לא תמיד ניתן לקבל מידע מהימן מהבדיקות. בכל מקרה אם יש לך תסמינים (צריבה כאבים דחיפות וכדו') ויש צמיחה של חידיק בתרביות, מומלץ טיפול אנטיביוטי. אם לא עשית בדיקת אולטראסאונד דרכי שתן זה מומלץ. בכל מקרה ניתן גם להתאים לך טיפול מונע ממושך כדי לנקות את המערכת מהחיידקים. שימי לב אם הדלקות קורות בעקבות מגע מיני אולי את צריכה כדור אנטיביוטיקה לפני הפעילות המינית באופן קבוע.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה