תכיפות והרבה שתן כל חצי שעה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

16/09/2014 | 23:14 | מאת: אליה

שלום, שמי אליה בת 20. שמתי לב שכבר חודש וחצי אני כל חצי שעה צריכה להשתין ובכל השתנה יש כמות שתן גדולה בהתחלה חשבתי שזה מעצבים אבל זה ממשיך. אין לי צריבות וכו במתן השתן וזה לא דלקת בשלפוחית. במשך היום כל חצי שעה אני מרגישה שישלי הרבה שתן ואני הולכת לשירותים. לפני השינה זה הכי גרוע. אני הולכת לשירותים ומרגישה שיש לי המון פיפי ורק כשאני לוחצת עם נייר הטואלט על מקום השתן זה יוצא .כאילו "נפתח הפקק". אין כאבים או אי נוחות צריבות וכו כלל וכלל. מה זה ואיך מטפלים? האם למהר ללכת לאורולוג? תודה

16/09/2014 | 23:19 | מאת: אליה

עליי לציין גם שבערב בעיקר אני יכולה לשבת חצי שעה בשירותים כי אני לוחצת ויוצא ואז קמה ואחרי 2דק או פחות שוב מרגישה שיש לי פיפי וגם יוצא די הרבה לא טיפה אחת . זה מאוד מפריע לי לתפקוד היומיומי. לעתים גם אחרי יחסי מין התופעה הזו מתרחשת גם אבל גם בימים ללא יחסים.

שלום רב, ממליצה לפנות לבדיקת אורולוג. לבתע בידקות שתן ו אולטראסאונד. האורולוג יבצע גם בדיקה גוםנית ויחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. בעקרון המנעי מישיבה ממושכת בשירותים. רצוי לנסות להתרוקן בזמנים קצובים ולהתאפק ביניהם - אחת לשעתיים זה תקין.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה