מה יש לי?!

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

12/01/2012 | 22:22 | מאת: שושה

שירה שלום. אני בת 36 בריאה (+3 ילדים בני 8.6.4) בשבוע האחרון אני מרגישה מין צורך ללכת לשירותים כל הזמן והשתן מועט. יש לציין שבד"כ אני הולכת אולי פעמיים ביום לשירותים ואף פעם לא קמתי בלילה ועכשיו כן. עשיתי בדיקת שתן+דם שיצאו תקינות(אין דלקת.וגם לא שורף לי) דרך אגב אני גם לא שותה יותר מהרגיל ואפילו לא קפה ותה זה ממש מפריע לי מה לעשות?!

שלום לך שושה, נשמע שיש לך תכיפות במתן השתן, אולי דווקא כן יש דלקת למרות שהבדיקות יצאו תקינות. הייתי מפנה אותך לבידקת תרבית שופכה (צריך לקחת בדיקת ממש מפתח יציאת השתן) ואולי גם שולחת לך בדיקת שתן PCR ל STD- לעיתים חיידקי מחלות מין יכולים לגורם לתחושה זו. אם זו לא דלקת ,גם החורף הקר גורם לנו יותר ללכת לשירותים וגם מה ששותים- בעיקר משקאות חמים כמו קפה ותה, וגם לחץ נפשי יכול להשפיע. בסופו של דבר אם זה לא חולף וכלום לא עוזר ו/או אם נוספים תסמינים כמו דחיפות ניכרת למתן השתן(לא יכולה להתאפק) או קימה בלילה להתרוקן(נוקטוריה) אז אולי את מפתחת את תסמונת השלפוחית הרגיזה וניתן לתת לך תרופות שירגיעו את התחושות הללו. רתוי גם להשלים אולטראסאונד של דרכי השתן לבדוק שאין לך שארית או אבנים.

15/01/2012 | 18:53 | מאת: שושה

מי יכול להפנות אותי לבדיקות הנל רופא משפחה ?

מנהל פורום שלפוחית רגיזה