שאלה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

13/07/2014 | 10:32 | מאת: נטלי

שלום, בת 25, בבדיקת ציטולוגיה של השתן בדגימה ראשונה ושניה התאור המיקרוסקופי הוא Benign-appearing urothelial cells present.class 1 והאבחנה היא NORMAL CELLULAR MORPHOLOGY אך בדגימה השלישית התאור המיקרוסקופי הוא Benign-appearing urothelial cells and leukocytes present.Class 2 והאבחנה היא ALTERATION OF CELLULAR MATERIAL ,INFLAMMATORY ברצוני לדעת מה זה אומר והאם זה יכול להסביר את התסמינים שנמשכים מספר חודשים של תכיפות ודחיפות לשתן וכאבים ורגישות בבטן תחתונה ומטה? בבדיקת השתן האחרונה שביצעתי נמצאו 500 ליקוציטים ו 66 אריטרוציטים והתרבית שלילית. האם זו דלקת? משהו אחר?

13/07/2014 | 10:38 | מאת: נטלי

את בדיקת הציטולוגיה (שעשיתי לפני חודשיים) התחלתי לבצע יום אחרי בדיקת ציסטוסקופיה שבמהלכה השתמשו בג'ל הרדמה מקומי (עזרקאין).האם יש לבדיקת הציסטוסקופיה או לג'ל השפעה על תוצאת בדיקת הציטולוגיה של השתן והאם יכול להיות שמה שמצאו בדגימה השלישית נגרם מהציטוסקופיה? (כחמישה ימים לפני הציסטסוקופיה עשיתי בדיקת שתן ותרבית שיצאו תקינות)

שלום רב, בדיקת שתן לציטולוגיה מטרתה לגלות תאים סרטניים בשתן. מה שציטטת אומר שאין עדות לכך ושיש תאים רגילים בשתן או תאי דלקת. ג'ל עזרקאין לא גורם להפרעה בבדיקה אך הציסטוסקופיה עצמה יכולה לגרום להופעת תאי דלקת.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה