בעיות בריקון השלפוחית

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

08/06/2014 | 09:14 | מאת: מני

במשך כמעט שנה אני סובל מקושי בריקון השלפוחית בעיקר בשעות הלילה קודם ההליכה לשינה. במשך היום הכל כרגיל, רק לפעמים ממש זה קורה גם סתם במשך היום. הייתי אצל כמה רופאי משפחה וכל אחד תלה את זה בסיבה אחרת (אחד חוסר במים, נטילת קופאין וכו) ניסיתי את עצותיהם וזה לא עזר. מה זה יכול להיות? האם זה מסוכן שלפעמים אני הולך לישון ולא מרוקן לגמרי, ובבוקר אני מיד הולך לשירותים. אני גם מעשן כמה סיגריות ביום. אולי זה קשור? תודה רבה מראש!

שלוםפר ב, כפי שאתה מתאר ההפרעה מינורית, כלומר- במשך היום אין קושי בהתאפקות, וגם אין קושי בריקון. בלילה יש לך תחושת דחיפות לפני השינה אבל אתה לא מתעורר לשירותים אלא בבוקר. אין בכך כל נזק. יכול להיות שאולי אתה שותה קפה בערב זה הגורם ולכן תמנע. כנ"ל לגבי אכילת אבטיח או פירות ושוקולד לפני השינה. אם זה מציק -כדאי לפנות לאורולוג לבדיקה. סיגריות בכל מקרה זה רע ולכן מומלץ להפסיק לחלוטין לעשן.

10/06/2014 | 06:10 | מאת: מני

תודה רבה! קראתי שיכול להצטבר שאריות שתן ולגרום לדלקת. ולכן אני שוהה זמן רב בשירותים לפני השינה בכדי לרוקן. אני לא שותה קפה בלילה. ממה זה עוד יכול להיות? כאשר אני עומד בפני מצב כזה האם כדאי לנסות עוד ועוד, או פשוט ללכת לישון ולרוקן בבוקר (כפי שאני עושה לפעמים כשאין לי כח), כי אין סיכוי במקרה כזה להצטברות שאריות שתן?

מנהל פורום שלפוחית רגיזה