איך אני יודעת שיש לי שלפוחית רגיזה?

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

05/10/2011 | 12:38 | מאת: נעה

שלום, אני בחורה בת 22 ומאז שאני זוכרת את עצמי אני הולכת לשירותים לעיתים קרובות יותר מחבריי. בנוסף, סבלתי מהרטבת לילה עד גיל מאוחר (בשלב כלשהו התחלתי להשתמש ב"מינרין"). הבנתי ששלפוחית רגיזה היא תופעה המשוייכת לנשים מבוגרות. יכול להיות שאני סובלת מהתופעה? (גיל 22). איך אני יכולה לאבחן זאת, ומה יש לעשות בנידון? תודה רבה!

שלום נעה שלפוחית רגיזה אמנם שכיחה בעיקר בנשים מבוגרות אך לא רק. אם התלונות שלך הן מילדות, יכול להיות שאת סובלת מ DYSFUNCTIONAL VOIDING, כלומר "השתנה לא תקינה" כי כך "למדת" להטיל שתן. כל התהליך הזה בילדות הוא רפלקסיבי, ונרכש לבד, איש לא "לימד" אותך איך להתרוקן, ויכול להיות שאת לא מתרוקנת באופן תקין ומכאן ההפרעות. זה אכן הרבה פעמים הולך יחד עם הרטבה. כמובן שיש עוד הרבה מאוד סיבות להפרעות במתן השתן, וחשוב לברר אותן. רצוי שתגשי לבדיקת אורולוג ותעברי כמה בירורים כמו בדיקות שתן ואולטראסאונד, כדי לברר את הסיבה, ויש היום הרבה אופציות לטיפול- משינויים בהרגלים (שתיה, אוכל וכדומה), דרך "אימון שלפוחית " וחיזוק שרירי רצפת אגן, ועד תרופות שונות להרגיע את ההתכווצויות של השלפוחית שגורמות את התסמינים..

מנהל פורום שלפוחית רגיזה