אוראה נמוכה ושלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

07/12/2011 | 16:59 | מאת: אורנה

ביתי בת ה18 נשלחה לבדיקות דם עקב סחרחורת בדיקות הדם נמצאו תקינות למעט אוראה 16 הילדה שותה המון אך גם הולכת לשירותים המון.בערך 3 פעמים בשעה.בלילה מתעוררת כפעם אחת. הילדה צמחונית וגם בביצים אינה נוגעת תפקודי הכבד תקינים יתר תפקודי הכיליה תקינים מאזן אלקטרוליטים תקין פריטין וברזל תקינים מה יכולה להיות הסיבה לרמת אוראה שכזו? תודה אורנה

שלום לך, לדברייך בתך שותה "המון"- כך שסביר להניח שזה ישפיע גם על רמות האוריאה והמלחים בדם ובשתן (היא תהיה "מדוללת" מדי, ועם רמות נמוכות). כמובן שלריבוי שתיה יש השפעה על השתנה מרובה. ממליצה לך להתייעץ גם עם נפרולוג ילדים וגם עם אורולוג ילדים להמשך בירור מדוע היא שותה כל כך הרבה- זה נקרא "פולידיפסיה" (לשלול סכרת ומחלות כרוניות אחרות, לשקול גם בירור מהכיוון הנפשי ועוד..)

מנהל פורום שלפוחית רגיזה