שלפוחית רגיזה אצל ילד בן 2.10

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

04/11/2011 | 22:07 | מאת: דורינה

שלום רב דוקטור. אובחנה שלפוחית רגיזה אצל בני (בן שנתיים ו10 חודשים) אחרי עיון בבדיקות דם ושתן, אפיון המצב ההתנהגותי (תכיפות ודחיפות במתן השתן) בנוסף בגלל שזרם השתן חזק בהרבה מקרים, ואחרי בדיקה הרופא ציין שהפתח צר ולמעשה שני הדברים קשורים אחד לשני (שלפוחית רגיזה ופתח צר) הרופא המליץ על טיפול תרופתי (למרות שציין שאת התרופה מתחילים לתת לילדים החל מגיל 5) וכן ניתוח קטן להגדלת הפתח בפין. לנו כהורים כמובן קשה מאוד מיד לקבל את העובדה שיש לעשות ניתוח לבננו הקטן, ולכן הינו רוצים לשמוע עוד דעות של מומחים. שאלתי: האם הניתוח חייב להתבצע? הזרם לא תמיד חזק... הזרם הינו כ2-3 מילימטר, זה נחשב צר? האם חייבים להתחיל טיפול תרופתי לילד כה קטן או שהמצב יכול עם הזמן לעבור? האם יש טיפול אחר לשלפוחית רגיזה? האם המצב מסכן את בריאותץו של הילד? תודה רבה מראש

שלום דורינה. אני מניחה שהבן שלך נבדק אצל אורולוג ילדים. אכן זה קצת מוקדם מדי לאבחן "שלפוחית רגיזה" אבל אם פתח האיבר מוצר, ניתוח הוא הפתרון היעיל והמומלץ, כי אם הפתח צר והשתן אינו עובר באופן תקין אולי זה הגורם לתלונות התכיפות ולקשיים שלו במתן השתן, וככל שזה מתמשך זה עשוי להשפיע יותר על השלפוחית (מדובר כמובן במצב כרונית של שנים..) ולכן מומלץ לבצע זאת בהקדם. מדובר בפעולה ניתוחית קלה ומהירה שאמנם מצריכה הרדמה אך לא מחייבת אישפוז. לפני נסיון תרופתי היתי עושה קודם ניתוח ורואה אם אין שיפור, רק אז שוקלת תרופות

מנהל פורום שלפוחית רגיזה